[corner-ad id=1]
[divider_shadow_top opacity=”40″ /]

Elhízottan, megszürkült ábrázattal és kiégett retinákkal görnyedtem a monitoromba hajolva. Mondanám, hogy egy boldogabb életről álmodtam, de valójában annyira lekötöttek a mindennapi kihívások, hogy ezt a luxust nem engedhettem meg magamnak.

[imageeffect type=”shadowreflection” align=”alignright” lightbox=”yes” width=”320″ alt=”Bartha Ákos – Táplálkozás-beállítás” url=”http://www.gondolatbank.hu/wp-content/uploads/2016/07/TheLifeExplorersBarthaAkos.jpg” titleoverlay=”yes”]

Egyszer csak megcsörrent a telefonom. Borsos Péter volt az. Életem eddigi legszebb elhívását kaptam tőle. Lehetőséget, hogy emberek sokaságát segíthessem az életminőségük javításában. Itt tapasztalhattam meg igazán, hogy mások felemelése hozza saját életünkbe is a legtöbb jót és szépet.

Egy napon Péter odajött hozzám és azt mondta, hogy a vállalati kapcsolattartónk az egészséges táplálkozásról szeretne velünk beszélgetni.

…nekem is időbe telt, mire ezt a gondolatot feldolgoztam.

Aztán megtudtam, hogy Ákos eredendően élelmiszer-biológus. És ő bizony meg meri lépni azt, amit a legtöbben soha életükben: Annak akar élni, ami iránt igazi elhivatottságot érez. Márpedig egy biztos egzisztenciát kevesen mernek feladni az álmaikért.

Persze a váltás valójában nem volt ilyen éles. Nem egy hirtelen jött elhatározásnak köszönhető, hogy Ákos táplálkozásunk kutatásával akar foglalkozni, hogy kiutat mutasson nekünk az ezzel kapcsolatos útvesztők erdejéből.

Hosszú évek óta kutat és megfigyel. Arcára tekintve persze nem feltételezünk komolyabb időtávot mindezt hallva, hiszen olyan fiatal. Ám épp ez a bizonyíték elhivatottságára, és az általa mutatottak igazságára. Hosszú évek óta éli is amiről beszél, és fáradhatatlanul osztja meg tudását velünk.

Nincs az a könyv a témában, melynek tartalmát ne tudná kívülről, ám ez önmagában akár még a káoszt is növelhetné az ember fejében. Ő azonban a tudományos és ismeretterjesztő anyagok feldolgozása és kutatása mellett egyszerű, hétköznapi módokon is igyekezett rálátást és tapasztalatot szerezni.

Eleinte közvetlen partnereivel és Lucien del Mar segítségével építettek egy tudásbázist saját megtapasztalásaikból. Megfigyelték és felírták, hogy ki milyen hatásokat érzékel, ha ugyanazokat az élelmiszereket fogyasztják. Ezek voltak az első bizonyítékai annak, hogy mennyire egyediek vagyunk egyéni anyagcserénket tekintve is, és miért érdemes átgondolnunk, hogy behódoljunk-e valamilyen divatos irányzatnak ezen a téren.

Ennek már sok-sok esztendeje. Ákos azóta emberek százainak adta vissza azt a szabadságot, amit saját szervezetük táplálkozással kapcsolatos működésének megismerése és megértése jelent.

„A bilincseit csak az vetheti le, aki egyáltalán észreveszi őket.”

A következő részben az első Ákosnak szervezett előadásról mesélek majd, ahová orvosokat, természetgyógyászokat, és egy zseniális gyógyszerészt is becsempésztem a hallgatóság soraiba. A szünetben megtapasztaltam mitől is olyan stresszes a rendezvényszervezők élete.

Köszönjük, hogy velünk vagy, és megoszthatjuk veled mindezt!

Örömteli felfedezést, felemelő megtapasztalásokat, pozitív élményekkel teli utazást, örök emlékeket kívánunk az életedben és az oldalainkon is!

Ha érdekel miért kellett engem majdnem újraéleszteni ezen a rendezvényen, akkor érdemes követned a The Life Explorers Facebook oldalát, és néha visszalátogatni ide.

[divider_shadow opacity=”40″ /]
[sgmb id=1]
[reveal color=”orange-lite” title=”a szerzőről” ][imageeffect type=”shadowreflection” align=”alignleft” lightbox=”no” width=”160″ height=”160″ alt=”Papp Zoltán” url=”http://www.gondolatbank.hu/wp-content/uploads/2016/07/PappZoltan.png” titleoverlay=”yes”]

Szeretem a szövegírást. Szeretem, ahogy megszáll az ihlet, felkap a forgószél, s szinte szavanként törlök vissza, mert a gondolatok örvényében jobbnál jobb kifejezésekkel ajándékoz meg a Fennebbvaló, míg kellően szerethető nem lesz az alkotás. Hálás vagyok, hogy anyanyelvemnek tudhatom a magyart, ezt a hihetetlenül gazdag csodát. Nem tudom, hogy mindennek van-e bármilyen köze ahhoz, hogy atyai nagypapám és nagymamám is hivatásos újságíróként tájékoztatta a nagyérdeműt a világról, s hogy három nagyszülőm is megajándékozta egy-egy könyvvel az utókort. De, én nem vagyok profi, csak élvezem, ha adhatok. Ha egyike lehetek azoknak, akik közvetíthetik a csodákat. Köszönöm, ha szeretitek!

[/reveal]


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.