Mit is terem a türelem?

Mindig lelkesen mesélek a terveimről. A kamasz fiam előtt persze óvatosabbnak kellene lennem, mert a kritikai érzéke jelenleg nagyobb, mint a türelme.

De sebaj! Talán eljön majd az idő, amikor értékelni tudja, hogy bármilyen nehéz is volt, az apja mindig kitartóan küzdött mindenért.

Samu felújítása is régóta dédelgetett álom. Hallgatom is miatta a cinikus megjegyzéseket. Egy éve, egy fagyos reggelen azonban elkezdődött valami…

Attila éppen akkor költöztette át a műhelyét a mostani helyszínre. Még fűtés sem volt. Mindössze egy kis gázpalackos alkalmatossággal folytattunk reménytelen küzdelmet a hideg ellen.

Nemcsak az volt a célom, hogy Samu megújuljon és ezáltal megmentsek egy régi értéket az enyészettől, hanem az is, hogy megtanuljam önállóan javítani, karbantartani.

Manapság már egy izzót sem tudunk kicserélni az autóinkban, én pedig nem szeretem a ráutaltságot.

És különben is! Milyen terepjárós az, aki legalább minimális szinten nem ért az autójához? Nem igaz?

Az önellátás számomra ezen a téren is fontos. De ehhez újra kell tanulni sok mindent, amit egykoron a hivatásos jogosítvány megszerzésekor kellett, és még annál is többet.

S, ha már így állunk, szerettem volna megélni a régmúlt idők tanoncainak világát, amikor hetekig, hónapokig csak sepregetni lehetett a műhelyt, mielőtt bármi kincset megosztottak volna a mesterek a tudásukból.

Úgy érzem, az teszi igazán nemessé ezt az egészet, ha nem pénzért, hanem munkáért, tiszteletért, türelemért és alázatért jutok vágyott céljaimhoz.

És valóban sepregetéssel kezdtem. És csiszoltam. Hónapokig. Samu alváza és kasznija végül fémtiszta lett. Az idő során mások is értékelni kezdték a munkámat. Azt mondják, Samu tényleg egyedi lesz. Már csak ezért is…

Mindenesetre én azon vagyok. Hiszen a gyermekeim öröklik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.