Kezdőlap Indulj innen
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

2×2 ősz(es) halánték

4 perc

Szerző: Papp Zoltán

2021.06.29.

avagy négykezes rendezvényre

Első találkozásunk és egyben közös alkotásunk Csobota-Kis Árpáddal egy különleges, teltházas, nagyszabású rendezvény volt egy emberöltőnyire innen. Akkoriban még barna volt mindkettőnk haja.

Az eseménynek már a neve is meghökkentő volt, amolyan homlokracsapós élményt akartunk, és a visszajelzések alapján még ennél is sokkal többet tudtunk adni a résztvevőknek.

A rendezvénynek óhatatlanul is Győrfi Pál lett a főszereplője a karizmatikus és professzionális megjelenésével és előadásával. Nekem jutott az MC szerepe, és Győrfi a bemutatását követően csak némán ült, én pedig éreztem, hogy gyöngyözni kezd a hátam a zakóban. Aztán megsegített egy belső hang: – Ez is kommunikáció! – Úgy van! – vágta rá, és onnantól le sem lehetett állítani. Még ma is érzem, ahogy a szikla leszakad a szívemről. Egyfajta beavatási szertartás volt az élmény.

Ma talán mindketten úgy gondolunk vissza Árpáddal erre a napra, mintha Shakespeare-t vittünk volna színpadra, de a színházat is nekünk kellett hozzá felépíteni. Örök emlék, maradandó élmény lett.

Ezt követően mindketten folytattuk a szólókarrierünket.

Újkori találkozásunkat követően egy csodálatos családi vállalkozás, a Peter’s Textil kopogtatott Árpád ajtaján, s mivel mindketten beleszerettünk, országjárásra indultunk az egyik tulajdonossal, Vadász Péterrel a HORECA szektorban, hogy másoknak is megmutassuk ennek a vállalkozásnak a felbecsülhetetlen értékeit.

Vadász Péter

A kamera mögött állva egyszer csak azt éreztem, hogy ismét visszarepültünk az időben. Valahová abba a korba, amiben Árpád is tehetett egy utazást Badenben.

Egy fess fiatalembert láttam ugyanis, amint mérőszalaggal a kezében az étterem és a szobák textíliáit méri fel, mint egy korabeli úri szabó. A tartásából és minden megnyilvánulásából az elegancia és a szakértelem sugárzott.

Peter's Textil

Az egyik első találkozónk a Polgár Pincészetben volt, ahol meglátogatott bennünket Schmidt Ferenc, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Dél-Dunántúl régiójának vezetője is.

És amikor Ferenc beszélni kezdett úgy szívből igazán, akkor mindnyájan éreztük, hogy ez már jazz. Itt valami őszinte, felszabadult örömzenélés részesei lehetünk, és ezt meg kell osztanunk az olvasóinkkal is!

Schmidt Ferenc

Az utazás a Peter’s Textillel immáron sokkal többről szól. Inspiráló történetek fantasztikus szakemberekkel, és ha most nem is a homlokunkat csapkodjuk, de hevesen ver valahol a szívünk táján, s kivételesen nem a korunkból fakadóan.

Tarts velünk te is ezen a kivételes utazáson! És hogy ne maradj le egyetlen állomásról sem, érdemes feliratkoznod hírlevelünkre!

[activecampaign form=1 css=1]

[gs-fb-comments]

További cikkek

Még ha pólust is vált a Föld

Még ha pólust is vált a Föld

Azon általunk már megismert vállalkozások, melyeknek sikerült túlélniük az elmúlt lassan két esztendőt a vendéglátásban, azok vezetői amellett, hogy soha nem ragadnak meg egy ponton, mindvégig megmaradtak nagybetűs embernek.

bővebben
D-day Chicagóban

D-day Chicagóban

Az évszázados falak és a tágas belső valahogy lelassítanak. Furcsa, hogy épp a legnagyobb népsűrűségű kerületben találunk zsúfolt életünkben egy pillanatnyi csendet. A D50 Kulturális Központ és Hotel vendégei voltunk.

bővebben
Share This
%d bloggers like this: