A hűvös déli

A napokban számolgattam, hogy idén bizony már 19 éve, hogy ismerem.

Ennyi idő alatt nem lehetett nem észrevenni, hogy Laci az idő múlásával csak egyre elegánsabb, ízlésesebb, jobb kiállású lett.

De nem holmi könnyed elegancia ez.

Bőrét a birtoknap és -szél cserzi aranybarnára, tartást az őszinteség a hitelesség, az önazonosság ad neki, haja fehérje pedig a megérdemelt szépség, a tisztes jutalom.

„A stílus a személyiség közvetlen megnyilvánulása. Nem díszítő kellék, hanem a gondolat tükre.”*

És ez ott volt már a lassan húsz esztendeje kortyolt első pohár Hernyák borban, ahogy a múló évek minden lenyomatában is.

Volt stílusa felépíteni egy valóban minőségi kis családi birtokot Valival, a párjával, s nem nőni nagyobbra, mint amit még teljesen áthathat az ember.

Volt stílusa kibontakozni és emelkedni hagyni a fiát, Tomit, hogy most éppúgy legyen a Hernyák Birtok az övé, s élvezni egy kis árnyékot is derűsen.

Volt stílusa elengedni, mikor remek ötletét valaki más vadabbul lovagolta meg.

Volt stílusa másoknak is lehetőséget adni, és volt stílusa mindig menni, menni tovább az úton. Háború elől, bukások után, nem részegülve meg a sikerektől sem.

És most van stílusa örülni az életnek, félrevonulni és festeni, vagy épp szívből énekelni azokkal, akik a szülőföldet jelentik.

S, ha a stílus maga az ember, akkor minden korty párlatban, borban és pezsgőben ez a tudatos és szép élet jelenik meg. A hűvös kellem, a néha keserű dallamok, és az élet meleg szeretete.

Egészségünkre!

A családi borászat mindennapi életét és különleges kínálatát a Facebook-on is nyomon követheted.

*„Le style est l’ homme même” – a stílus maga az ember. Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja mondta ezt 1733-ban, akadémiai székfoglalóján.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .