Kezdőlap Indulj innen
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

A kicsiben rejlő nagy erő

5 perc

Szerző: Papp Zoltán

2021.08.22.

Szimpla fordításban a boutique üzletet, kisboltot jelent. Parányi helyiséget, ahol egy kereskedő, vagy egy kézműves kínálja portékáit.

A nyolcvanas években a szálláshelyek között is megjelent ez a kategória: boutique hotel.

Jellegükből adódóan kis méretük ellenére óriási potenciál rejlik ezekben a vállalkozásokban, hogy valóban egyediséget, eredetiséget, értéket képviseljenek.

Eger új csillaga, a kapuit frissen megnyitó 1552 Boutique Hotel tökéletesen élt is ezzel a lehetőséggel.

Nemcsak, hogy nincs két egyforma szobája, de minden apró részletében Eger és környékének történelmi múltját, természeti környezetét és megismerésre méltó jelenét idézi.

A romokban álló épületből helyi vállalkozásokkal együttműködve formálódott ez az értékmegőrző, mégis modern csoda, amely a várban található 1552 Étteremmel szinergiában kínálja a helyi termelők alapanyagaiból készült ételfinomságokat, sőt bizton mondhatjuk: különlegességeket.

Csobota-Kis Árpáddal és Vadász Péterrel, a Peter’s Textil tulajdonosával közös országjárásunk során igazi kuriózumként éljük meg, hogy meghívást kaptunk a megnyitóra Antal Anettől, a ház marketingesétől. Ezúton is köszönjük!

Fantasztikus élmény látni, hogy összefogással, a közös jóra való törekvéssel, világszínvonalú eredményeket érhetünk el.

Nem véletlen, hogy Hajmási Péter megnyitóbeszédét ennyire átitatták a feltörő érzelmek. A hála és a szeretet szólt el-elcsukló hangjában és szavaiban.

Feleségével és minden alkotótársával közösen szerettek volna visszaadni hőn szeretett városuknak, Egernek, mely évtizedek óta befogadó közösségük, otthonuk.

És ez a lelkiség magához is vonzotta azokat a kivitelezőket, mesterembereket, beszállítókat, akik nemcsak, hogy azonosulni tudtak ezzel a küldetéssel, de sajátjukként kezelték a megvalósulását.

Hajnalban is felvették a telefont, mindenben a megoldásra törekedtek a kifogások helyett, a lehetetlenről pedig nem tudták, hogy létezik, ezért megvalósították.

Pedig a szinte világháborús szintig lepusztult műemlék épület nem kevés álmatlan éjszakát okozott mindenkinek. A 80%-ban átázott falak helyreállítása, a műemlékvédelemből fakadó korlátozások és kihívások után itt állni…

Azt hiszem, Péter fátyolos tekintete mögött mindezek újraélése, és a tudat is megjelenhetett, hogy vége! Sikerült megvalósítani ezt a hatalmas álmot!

Így ez a szálloda valóban az egész egri közösség büszkesége.

Nekünk pedig, akik élvezhetik ennek az áldozatos munkának a gyümölcsét, nekünk igazi nagy kaland felfedezni szegletről szegletre az évszázados múltat, a ma és a múlt egri embereinek hagyatékát, lelkületét és vendégszeretetét, miközben élvezhetjük a szálloda minden kényelmét.

Máté Zsolt, az 1552 Boutique Hotel belsőépítésze finom szálakkal köti össze a szobák részleteit a várossal és a környezetével, de még ennél is sokkal többet ad nekünk.

Olyan egyedi környezetet a kikapcsolódáshoz, mely önmagában is feledhetetlenné teszi az itt töltött időt.

Figyelem!

Ha egy szobát kipróbáltál, garantáltan meg akarod ismerni a többi szoba kínálta egyedi légkört is!

Ami pedig az ételeket illeti? Tóth Dávidról, a várbéli 1552 Étterem szakácsáról csak annyit, hogy mi korábban érkeztünk, s mivel messziről jöttünk, ezért igencsak éhesek voltunk.

A feltálalt ételekből azonban nem ezért lopkodtunk egymás tányérjából felettébb illetlenül, hanem mert olyannyira vonzó volt minden fogás, hogy nem tudtunk ellenállni a kísértésnek. Nem csalódtunk. Sőt!

Este visszamentünk, és mindenki kiegészítette az ebédnél csent falatokat az egész fogásokkal. Meggyőződtünk róla, hogy Dávid alkotásai is olyanok, mint a hotel szobái. Mindegyiket ki akarod próbálni!

Mit is mondhatnánk? Jön az ősz. A legszebb időszak az egri csillagokhoz! 😉

HungaryCard

[gs-fb-comments]

További beszámolók

Bug Parts – VW Őszi Börze

Bug Parts – VW Őszi Börze

…hiába volt borús az ég szinte egész nap, mindenkin azt láttam, hogy attól a perctől, hogy ténylegesen is megérkezett… nos, attól a perctől fülig ért a szája. Én is így voltam ezzel. Hiába az örökkévalóságnak tűnő kora reggeli utazás a depressziós szürke maszlagban, a sok kereklámpás Volkswagen veterán és a vendégsereg között vibráló baráti hangulat pillanatok alatt feljavította a kedvem.

bővebben
Torz tükörben elenyészik a lelkünk

Torz tükörben elenyészik a lelkünk

A nyári táborunk kezdetére gondolok. Nagyon sokan voltunk. Nagyon sokfélék. Ugyanezen torz világ különböző szintjeiről érkeztünk. Az utolsó napon mégis mindnyájan a könnyeikkel küzdve értékeltük a velünk történteket.

bővebben
Ládasztorik #1

Ládasztorik #1

…a láda éppúgy passzol a vagabund, vanlife, slowlife életformához, mint a pörgős üzleti és hightech világhoz, vagy éppen az építőiparhoz

bővebben
Share This
%d bloggers like this: