Kezdőlap Indulj innen
Portrék Értékfeltáró interjúk
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

A nagy találkozás

5 perc

Papp Zoltán

l

értéktolmács

www.thelifeexplorers.com

Ennyi évtizedet még úgy is nehéz röviden áttekinteni, hogy életünknek csupán a kalandunkhoz kapcsolódó fejezeteibe pillantunk bele. (Azért nem vagyunk még olyan vének, csak sűrű volt az eleje!)

Egy-egy rövid kis történetet majd még azért egészen biztosan felidézünk mind Árpád, mind pedig az én életutamból menet közben, de már alig várjuk, hogy az aktuális napi eseményekről számolhassunk be nektek.

Úgyhogy folytassuk is gyorsan, hogy mielőbb tovább tudjunk lépni!

Ott hagytuk abba, hogy a marketing irányába terelődtem. Élő és aktív kapcsolatom volt tréningcégek sokaságával, akik sorban kértek fel, hogy segítsem az értékesítést támogató kommunikációjukat.

Ismét szerencsém volt, hisz ahogy a készségfejlesztő tréningek a nagyvállalati, úgy a marketing képzések meg a kkv világba robbantak be éppen akkor, amikor beléptem az ajtón.

Így az elméleti és a gyakorlati tudásom is egyszerre tudtam fejleszteni.

Azt a kreativitást és személetmódot, amit egy kis és közepes vállalkozásnak mindenképpen el kellett sajátítania, ha eredményes akart lenni az óriások árnyékában, később sikerrel ültettem át a nagyvállalatokkal való együttműködésekre is.

Persze akkor ez még nagyon újszerű volt…

Eleinte egy reklám- és egy PR ügynökségnél, később közvetlen partnerként, valamint egy amerikai nagyvállalat piacért felelős vezetőjeként is.

És bár az eddigiekben szó volt értékesítésről, ügyfélszolgálatról, külső és belső kommunikációról, emberi erőforrás menedzsmentről, rendszerépítésről, képzésfejlesztésről, minőségirányításról és marketingről, és sok kapcsolódó területről, egy lényeges területet azonban még nem említettem.

Pedig egyrészről ez köt össze bennünket a leginkább Árpáddal, másrészről talán éppen ennél a bizonyos amerikai vállalatnál indult.

Tapasztalatokat ugyan már a tréningcégeknél, sőt még korábban a Pannon GSM rendezvényszervező csapatának tagjaként is szereztem, ahol gigászi rendezvények (lásd például az évente megrendezett Balaton-átúszások, vagy a sajtó és a kiemelt partnerek részére szervezett teljes napfogyatkozás megtekintése) megszervezésében és lebonyolításában vehettem részt, de az amerikai nagyvállalatnál már magam szerveztem az eseményeket, ahogy azóta számos nagyvállalatnál is.

Regionális igazgatóm, Borsos Péter maximális szakmai és emberi támogatásával felépítettem egy rendezvényközpontot, mely hamarosan az értékadó képzések és előadások, marketingesemények, valamint közösségi programok Mekkája lett komoly előadókkal és médiafigyelemmel.

A vállalat számára pedig egy sikeres forgalomnövelő és márkaépítő eszköz, mely a kkv szektorból hozott élni akarásra épült.

Olyan illusztris előadóink voltak, mint például Kürti Sándor, Sas István, Réz András, Sugár András, vagy éppen Győrfi Pál. De megtisztelt jelenlétével Egri János, Fábián Éva, Kékesi Dániel (Danny Blue), Talmácsi Gábor (Talma), Kótai Mihály, Vincze Ottó, Rácz Félix, Balázs Gyula (Kowalsky), Várkonyi Attila (DJ Dominique), Dombóvári Gábor, Vincze Lilla, és a kkv szektor számos szereplője, tanácsadója is, mint például Weiser István (akinek a könyvíró szemináriumán most én is részt veszek) és Wolf Gábor.

És itt született meg az a bizonyos közös rendezvény is Árpáddal, amelyről még biztosan sokat fogunk sztorizni nektek.

Egy történetet azonban hagy emeljek ki máris, mintegy átvezetésként is szolgálva Árpád bemutatásához:

Amikor épp nem az előadóteremben vezettük a programot, vagy a háttérműködést koordináltuk (pl.: takarítottuk a budit, vagy posztoltunk a közösségi média felületekre – a kettő szigorúan nem egyszerre értendő!), akkor a terem ajtaja előtt álltunk őrt, mint két lakáj.

Egyszer csak nyílt az ajtó, Árpád olyan 15 fokban megdőlt előre, mint a filmeken (ma sem tudom, hogy csinálja) és nyájasan közölte:

– Hölgyem! Jobbra a második ajtó!

És a hölgy valóban oda tartott. Amikor érdeklődtem Árpádnál, hogy és mégis honnan a búbánatból tudta, akkor nemes egyszerűséggel csak annyit válaszolt:

– Zolikám! (Már akkor is a sajátjaként kezelt, no!) Tudod, a rutin meg az évek…

Nos, a következőkben erről a gazdag rutinról és évekről lesz szó, azaz jöjjön végre Csobota-Kis Árpád bemutatása!

Higgyétek el, sokkal izgalmasabb lesz, mint az én történetem!

Tartsatok velünk!

[activecampaign form=1 css=1]

Ha te is ismersz olyan embert, akit méltónak találsz, hogy bemutassuk őt a magazinban, írj nekünk.

[gs-fb-comments]

További portrék

A megállíthatatlan

A megállíthatatlan

Beszélgetés Hoffmann Henrikkel, a Hotel Ózon Residence superior tulajdonos családjának egyik tagjával, kinek lendülete hegyeket mozgat meg.

bővebben
Időutazás

Időutazás

a Bachusban keveredik számomra a nyolcvanas évek bujtori Balatonja, az Andrássy úti villák miliője a XVIII-XIX. század fordulójáról, a budai kisvendéglők kockás abroszos kerthelyiségei a rendszerváltás előttről, s a ma már csak emlékeinkben élő nagymamák fáradhatatlan vendéglátó szeretete.

bővebben
Share This
%d bloggers like this: