Kezdőlap Indulj innen
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

Amerikába illő történet

3 perc

Szerző: Papp Zoltán

2021.07.02.

Valószínűleg mindenki fel tud sorolni néhány világmárkát, melyek úgynevezett garázsvállalkozásként indultak a korlátlan lehetőségek hazájában. És hogy szeretjük ezeket a sztorikat!

Idehaza többnyire csak arról szóltak a történeteink, hogy értékes honfitársaink külhonban tudták kamatoztatni tudásukat és rátermettségüket.

Ha pedig arról hallunk, hogy valaki mégis itthon lett sikeres, akkor ahhoz óhatatlanul is politikai hátszelet kötünk, mert ezt tapasztaltuk leginkább.

No, de mit kezdjünk egy olyan vállalkozással, melyben adott volt a zseni, a vérbeli kereskedő, a sokrétű szaktudás és vállalkozói készség, és amely alapítói ugyanúgy érdemi pénz nélkül, s ha nem is egy garázsból, de egy lelépti díjas önkormányzati kisboltból indulva, mások bizományba adott áruival, mindennemű politikai hátszél nélkül lettek sikeresek, és még az országot sem hagyták el?

Mégis, lassan harminc esztendeje prosperálnak, túlélve a rendszerváltást követő évek kaotikusságát, túlélve egy gazdasági világválságot és egy világjárványt, melynek során köddé vált a piacuk egy jelentős része, túlélve az iparáguk hazai gyártóinak teljes megszűnését, a beáramló távol-keleti olcsó áruk dömpingjét, a tőkeerős nyugati konkurenciát, és ki tudja, hogy még mi mindent!

Mi konkrétan megszerettük ezt a családi vállalkozást.

Így Csobota-Kis Árpád szállodai szakértővel közösen magazinunk elkísérte Vadász Pétert, a Peter’s Textil egyik tulajdonosát egy-két vendéglátó és szállásadó helyszínre.

Ezeken az állomásokon egyrészről lenyűgözött bennünket, hogy ilyesfajta szakmaiság és elegancia még létezik, másrészről olyan inspiráló és értékadó beszélgetéseknek lehettünk a részesei, melyekre szerintünk mindenki ki lehet éhezve.

Fellelkesedve és feltöltődve felkértük hát Csobota-Kis Árpádot, hogy a Peter’s Textil támogatásával szervezzen egy roadshow-t a HORECA szektorban, ahol emberileg és szakmailag is olyan kiváló partnerekkel beszélgethetünk, mint amilyen például Schmidt Ferenc, vagy a Polgár család.

Megtisztelő, ha velünk tartasz ezen az utazáson kedves Olvasó! Mivel ez egy folytatásos történet, érdemes feliratkoznod hírlevelünkre és követned a Facebook, valamint az Instagram oldalunkat!

Szeretettel várunk a folytatásban!

[gs-fb-comments]

További cikkek

Még ha pólust is vált a Föld

Még ha pólust is vált a Föld

Azon általunk már megismert vállalkozások, melyeknek sikerült túlélniük az elmúlt lassan két esztendőt a vendéglátásban, azok vezetői amellett, hogy soha nem ragadnak meg egy ponton, mindvégig megmaradtak nagybetűs embernek.

bővebben
D-day Chicagóban

D-day Chicagóban

Az évszázados falak és a tágas belső valahogy lelassítanak. Furcsa, hogy épp a legnagyobb népsűrűségű kerületben találunk zsúfolt életünkben egy pillanatnyi csendet. A D50 Kulturális Központ és Hotel vendégei voltunk.

bővebben
Share This
%d bloggers like this: