Kezdőlap Indulj innen
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

Angyalmaffiózók

4 perc

Bánhalmi Norbert

l

Profi fotós

Ki-ki döntse el hite és/vagy világnézete szerint, hogy hol, de én úgy képzelem, hogy Bánhalmi Norbert életében valahol egy őszes halánték egyszer csak biccentett egy amolyan csibészesen féloldalasat – talán még a bal szemöldökét is felvonva – és azt mondta: Rock’n Roll!

Valami olyasmi hangon tette ezt, ahogy Patrick Swayzeék a Holtpontban, amikor bankot mentek rabolni.

És az őszes halánték tulajdonosa acélszürke Giorgio Armani öltönyben volt. Ehhez viszont ragaszkodom. Elvégre üzletről van szó.

Bánhalmi Norbert volt kivert gyerek és poklot járt katona. Kemény kezdés ez egy művésznek.

Életének fotós szakasza 1999-ben indult. Azóta 11 saját fotókiállítása valósult meg, ebből 3 New Yorkban. Mára már a tanítványai kiállításait szervezi itthon és külföldön.

A kiállítások mellett 3 könyve is megjelent koprodukcióban.

Ilyen eredmények után ezt az évet már-már giccsesen unalmasnak remélte. Tudod!… amolyan egzotikus tengerpart langymeleg szellővel, meg homokfehér uszadékfa ropogtatta tábortűz…

De a parancs, az parancs, és ezek a kis angyalmaffiózók ott munkálkodtak a háttérben az öreg megbízásából, és hát hogy is mondjuk? …egy kissé átformálták ezt az évet.

Norbinak először is született egy gyermeke. Nos, ennyit a nyugis tengerpartról!

Angyalmaffiózók – Bánhalmi Norbert 1:0

És ha ez önmagában még nem lenne elég, hogy kellőképpen eseménydúsnak és sikeresnek nevezhessük az esztendőt, Norbi az Olympus nagyköveteként a karantén kellős közepén vágott bele a márka hazai pályafutása eddig talán legsikeresebb pályázatának és kiállítás megnyitójának a megszervezésébe és lebonyolításába.

2:0

Az egész pályázat és a megnyitórendezvény tömegeknek adott egy kis lelki felszabadulást a világszinten is igencsak borús időszakban.

Bánhalmi Norbert

Bánhalmi Norbert és Barkó Gábor Ágoston atya a Rege Galéria Tihany egyik képkiállításának megnyitóján.

Mindennek tetejébe a kiállításnak otthont adó Rege Galéria Tihany hamarosan kurátori megbízást adott neki.

Ezzel a tisztjével élve a pandémia szorításának minden kis időrésében segített egy-egy művésznek, hogy megjelenhessen a nagyközönség előtt, ráadásul egy ilyen előkelő helyszínen.
Mintha Norbi ekkor értette volna meg saját maga is, hogy miért is kellett végigjárnia az eddigi hosszú és rögös utat.

Bánhalmi Norbert

Bánhalmi Norbert

 

Eleinte ugyan nem nagyon tudott a lelkiismerete mit kezdeni azzal, hogy míg emberek sokaságának vált kisebb nagyobb rémálommá ez az év, addig neki…

De aztán látta maga körül a hálás tekinteteket, hogy képes reményt és életenergiát ébreszteni a többi emberben, s hogy ez a siker így önzetlen.

Ettől a pillanattól sokkal tudatosabban építi és szolgálja a közösséget.

Akkor is gyorsan megtalálta, hogy mivel adhatja a legtöbbet, amikor zsűritagnak választották a budapesti Fotósviadal szervezői.

Maga is alázattal végigcsinálta a kihívásokat, hogy inspiráljon, bátorítson és úgy mutasson példát, hogy ne tegye elérhetetlenül magasra a lécet, és reálisan tudjon értékelni.

Időközben kiváló apának is bizonyul, aki aktívan kiveszi a részét a kislánya neveléséből és gondozásából.

Angyalmaffiózók – Bánhalmi Norbert 3:3

Most a zárójelent jut eszembe a Holtpontból, amikor a nagy bunyó után Patrick Swayze meggyőzi Keanu Reavest, hogy nyissa ki a bilincset, és engedje szabadon, mert várja őt az évszázad hulláma. Keanu rápillant a tajtékzó óceánra, végigfutnak agyán a lehetőségek, majd kattan a zár.

A rendező pedig piszok mód ránk bízza, hogy Swayzet elnyeli-e majd az óceán, vagy képes meglovagolni az évszázad hullámát is. Látszólag lehetetlen. De az egész film úgy épült fel, hogy ebben ne lehessünk biztosak.

Norbit nézve pedig most is biccent az öregúr. Ám ezúttal csupán kacsint hozzá egyet. Csak mi mondjuk, hogy Rock’n’Roll! Hiszen a The Life Explorers magazin is Norbinak köszönheti, hogy így születhetett ujjá. Úgy tűnik, a kis maffiózók jól végezték a munkájukat.

Nem mintha Norbit eddig bárki is féken tudta volna tartani, de úgy tűnik, hogy 2020-ban elszabadult, és vágyakozva nézi a hömpölygő hullámokat.

Várjuk a folytatást 2021-ben!

Ha te is ismersz olyan embert, akit méltónak találsz, hogy bemutassuk őt a magazinban, írj nekünk.

[gs-fb-comments]

További portrék

Másfajta gazdagság – Hajnali beszélgetések Schmidt Ferenccel

Másfajta gazdagság – Hajnali beszélgetések Schmidt Ferenccel

Adakozás, összefogás, segítségnyújtás a HORECA szektorban. Schmidt Ferenc épp most segített végig egy folyamatot, ahol gyermekeiket egyedül nevelő édesanyák otthonának gyűjtöttek adományokat szállodáktól, beszállítóktól. Most azon dolgozunk, hogy mielőbb elindíthassunk egy podcast sorozatot a témában.

bővebben
A megállíthatatlan

A megállíthatatlan

Beszélgetés Hoffmann Henrikkel, a Hotel Ózon Residence superior tulajdonos családjának egyik tagjával, kinek lendülete hegyeket mozgat meg.

bővebben
Share This
%d bloggers like this: