Kezdőlap Indulj innen
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

Egy élhetetlen ember

2 perc

Papp Zoltán

l

Olympus nagykövet, a TLE főszerkesztője, életművész

Papp Zoli egy igazi élhetetlen ember.

Bármihez nyúl, bármit csinál, az arannyá változik a kezében – de ezen ő valahogy soha nem keres semmit. Bárhol dolgozik, mindig azt hiszik, hogy ő a tulajdonos, mert annyira együtt él a mindenkori feladattal, hogy annak gyakorlatilag felveszi az alakját.

Miért nem milliárdos ez az ember?

Ezt már én is sokszor kérdeztem magamtól. Mert, ugye, azt szoktuk gondolni, hogy aki kidolgozza a belét, de nem keres rajta, az balek. De Papp Zoli nem balek, csak folyton olyan feladatokat talál magának, amitől azt reméli, hogy szebb lesz a világ.

És mindig szebb is lesz, csak azok a dolgok, amelyek szebbé teszik a világot, a legtöbbször nem működnek profit alapon. Vagy ha igen, akkor Zoli nem erre koncentrál, mert azt gondolja, hogy ha ő megoldja a feladatnak azt a részét, amitől a világ szebb lesz, akkor majd azok, akik élvezik ezt a szebb világot, majd megoldják, hogy ehhez ne kelljen vállalnia az éhhalált.

A kísérletei eddig 50%-osak.

A világ ugyanis mindig szebb lett a tevékenysége által. A másik 50%-ra még várni kell.

Zoli talált magának egy újabb olyan projektet, amibe megint bele lehet tenni egy nagy adag munkát, és ha senki nem figyelmezteti, akkor szerencsés esetben ebből is kiszáll nulla forinttal, vagy egy kisebb veszteséggel.

Kedves Hölgyeim és Uraim, kedves Közönség, fogadják sok szeretettel Magyarország legszeretetreméltóbb élhetetlen emberét!

A színpadon Papp Zoltán!

Ha te is ismersz olyan embert, akit méltónak találsz, hogy bemutassuk őt a magazinban, írj nekünk.

[gs-fb-comments]

További portrék

A megállíthatatlan

A megállíthatatlan

Beszélgetés Hoffmann Henrikkel, a Hotel Ózon Residence superior tulajdonos családjának egyik tagjával, kinek lendülete hegyeket mozgat meg.

bővebben
Időutazás

Időutazás

a Bachusban keveredik számomra a nyolcvanas évek bujtori Balatonja, az Andrássy úti villák miliője a XVIII-XIX. század fordulójáról, a budai kisvendéglők kockás abroszos kerthelyiségei a rendszerváltás előttről, s a ma már csak emlékeinkben élő nagymamák fáradhatatlan vendéglátó szeretete.

bővebben
Share This
%d bloggers like this: