Kezdőlap Indulj innen
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

Erdei színpadon

2 perc

Szerző: Papp Zoltán

2020.09.13.

Csendes és nyugodt volt a rengeteg a város szélében. Még senki nem volt ott amikor megérkeztünk, így zavartalanul és szabadon fedezhettük fel varázslatos szegleteit.

Ahogy a napfény elterült a hosszú faasztalon, felfutott a szabadtéri kemence téglafalán és végül elnyelte egy szenes vasaló rozsdás teste.

Egy kis ösvényen indultunk a zöldtakarós mélybe, ahol egy ragadozó madár üldögélt csendesen a félhomályban, egy óriásfa tövében. Méltóságteljesen emelkedett el a talajtól ahogy közeledtünk, s vitte magával a tekintetünket a magasba.

Szédítően szép volt a különféle óriások lombkoronáján átragyogó fényjáték.

A Tündérerdő tudatosan formált rendezvényhelyszín a vadregényes erdőben, a természet megsértése nélkül.

Egy-egy okosan elhelyezett pad, melyet színpadi fénnyel világít meg a telihold, vagy épp a fák között beáramoló napfény…

Egy mamuterdőből itt maradt gigász köré ácsolt színpad az egyik tisztás ölelésében.

Egy ottfelejtett kopott ajtó, mely teret nyit az emlékeknek és keretbe foglalja a megismételhetetlent a képeken…

Ezen díszletek között barangolva nemcsak az ifjú pár lényegülhet át teljesebben, s adhatja át magát még inkább a pillanatnak, de a fotós is lubickolhat az ihletáradatban.

Az Olympus nem is találhatott volna ideálisabb és méltóbb környezetet az M.Zuiko Digital ED 75mm F1.8 objektív valós helyzetben történő bemutatására.

Varga Csaba Olympus nagykövettel, a Tündérerdő Rendezvényközpont házigazdájával épp egy ilyen sétát tettünk beugró modellünk segítségével, hogy kihasználhassuk a különböző zegzugok és szabad terek váltakozásának árny- és fényjátékát, a természetes háttér nyújtotta változatosságot, a közeli és a távoli, valamint a mozgás közbeni képek készítésének szabadságát.

Ott van a könnycsepp a nagymamának a szemében ami éppen gördül lefelé, akkor nagyon nem mindegy, hogy azt a könnycseppet én el tudtam kapni, vagy egy böszme nagy objektív próbál valahogyan fókuszt találni, és lemaradtam a pillanatról.

Tarts velünk most te is Szabó-Gamos Attila, a Gamos Videography és The Life Explorers magazin mozgóképalkotó mesterének rövidfilmje segítségével!

[gs-fb-comments]

További beszámolók

Bug Parts – VW Őszi Börze

Bug Parts – VW Őszi Börze

…hiába volt borús az ég szinte egész nap, mindenkin azt láttam, hogy attól a perctől, hogy ténylegesen is megérkezett… nos, attól a perctől fülig ért a szája. Én is így voltam ezzel. Hiába az örökkévalóságnak tűnő kora reggeli utazás a depressziós szürke maszlagban, a sok kereklámpás Volkswagen veterán és a vendégsereg között vibráló baráti hangulat pillanatok alatt feljavította a kedvem.

bővebben
Torz tükörben elenyészik a lelkünk

Torz tükörben elenyészik a lelkünk

A nyári táborunk kezdetére gondolok. Nagyon sokan voltunk. Nagyon sokfélék. Ugyanezen torz világ különböző szintjeiről érkeztünk. Az utolsó napon mégis mindnyájan a könnyeikkel küzdve értékeltük a velünk történteket.

bővebben
Ládasztorik #1

Ládasztorik #1

…a láda éppúgy passzol a vagabund, vanlife, slowlife életformához, mint a pörgős üzleti és hightech világhoz, vagy éppen az építőiparhoz

bővebben
Share This
%d bloggers like this: