Kezdőlap Indulj innen
Portrék Értékfeltáró interjúk
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

Erdei színpadon

2 perc

Szerző: Papp Zoltán

2020.09.13.

Csendes és nyugodt volt a rengeteg a város szélében. Még senki nem volt ott amikor megérkeztünk, így zavartalanul és szabadon fedezhettük fel varázslatos szegleteit.

Ahogy a napfény elterült a hosszú faasztalon, felfutott a szabadtéri kemence téglafalán és végül elnyelte egy szenes vasaló rozsdás teste.

Egy kis ösvényen indultunk a zöldtakarós mélybe, ahol egy ragadozó madár üldögélt csendesen a félhomályban, egy óriásfa tövében. Méltóságteljesen emelkedett el a talajtól ahogy közeledtünk, s vitte magával a tekintetünket a magasba.

Szédítően szép volt a különféle óriások lombkoronáján átragyogó fényjáték.

A Tündérerdő tudatosan formált rendezvényhelyszín a vadregényes erdőben, a természet megsértése nélkül.

Egy-egy okosan elhelyezett pad, melyet színpadi fénnyel világít meg a telihold, vagy épp a fák között beáramoló napfény…

Egy mamuterdőből itt maradt gigász köré ácsolt színpad az egyik tisztás ölelésében.

Egy ottfelejtett kopott ajtó, mely teret nyit az emlékeknek és keretbe foglalja a megismételhetetlent a képeken…

Ezen díszletek között barangolva nemcsak az ifjú pár lényegülhet át teljesebben, s adhatja át magát még inkább a pillanatnak, de a fotós is lubickolhat az ihletáradatban.

Az Olympus nem is találhatott volna ideálisabb és méltóbb környezetet az M.Zuiko Digital ED 75mm F1.8 objektív valós helyzetben történő bemutatására.

Varga Csaba Olympus nagykövettel, a Tündérerdő Rendezvényközpont házigazdájával épp egy ilyen sétát tettünk beugró modellünk segítségével, hogy kihasználhassuk a különböző zegzugok és szabad terek váltakozásának árny- és fényjátékát, a természetes háttér nyújtotta változatosságot, a közeli és a távoli, valamint a mozgás közbeni képek készítésének szabadságát.

Ott van a könnycsepp a nagymamának a szemében ami éppen gördül lefelé, akkor nagyon nem mindegy, hogy azt a könnycseppet én el tudtam kapni, vagy egy böszme nagy objektív próbál valahogyan fókuszt találni, és lemaradtam a pillanatról.

Tarts velünk most te is Szabó-Gamos Attila, a Gamos Videography és The Life Explorers magazin mozgóképalkotó mesterének rövidfilmje segítségével!

[gs-fb-comments]

További beszámolók

Ládasztorik #1

Ládasztorik #1

…a láda éppúgy passzol a vagabund, vanlife, slowlife életformához, mint a pörgős üzleti és hightech világhoz, vagy éppen az építőiparhoz

bővebben
Sorsfordító tavasz

Sorsfordító tavasz

A módszer talán legfontosabb értéke, hogy mindaz, ami a természetben 100-200 év alatt megy végbe – persze csak, ha mi is hagyjuk – az ezen az úton még a mi életünkben megtörténhet.

bővebben
Ember az üzlet mögött

Ember az üzlet mögött

Az Ember az üzlet mögött koncepció 2020. július 24-én született meg, Bánhalmi Norbert profi fotós nagykövettársunk fejében. Istenem! Hogy tiltakoztam a kifejezés ellen, még ha érteni véltem is a mondanivalóját…

bővebben
Share This
%d bloggers like this: