Kezdőlap Indulj innen
Portrék Értékfeltáró interjúk
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

Erdei színpadon

2 perc

Szerző: Papp Zoltán

2020.09.13.

Csendes és nyugodt volt a rengeteg a város szélében. Még senki nem volt ott amikor megérkeztünk, így zavartalanul és szabadon fedezhettük fel varázslatos szegleteit.

Ahogy a napfény elterült a hosszú faasztalon, felfutott a szabadtéri kemence téglafalán és végül elnyelte egy szenes vasaló rozsdás teste.

Egy kis ösvényen indultunk a zöldtakarós mélybe, ahol egy ragadozó madár üldögélt csendesen a félhomályban, egy óriásfa tövében. Méltóságteljesen emelkedett el a talajtól ahogy közeledtünk, s vitte magával a tekintetünket a magasba.

Szédítően szép volt a különféle óriások lombkoronáján átragyogó fényjáték.

A Tündérerdő tudatosan formált rendezvényhelyszín a vadregényes erdőben, a természet megsértése nélkül.

Egy-egy okosan elhelyezett pad, melyet színpadi fénnyel világít meg a telihold, vagy épp a fák között beáramoló napfény…

Egy mamuterdőből itt maradt gigász köré ácsolt színpad az egyik tisztás ölelésében.

Egy ottfelejtett kopott ajtó, mely teret nyit az emlékeknek és keretbe foglalja a megismételhetetlent a képeken…

Ezen díszletek között barangolva nemcsak az ifjú pár lényegülhet át teljesebben, s adhatja át magát még inkább a pillanatnak, de a fotós is lubickolhat az ihletáradatban.

Az Olympus nem is találhatott volna ideálisabb és méltóbb környezetet az M.Zuiko Digital ED 75mm F1.8 objektív valós helyzetben történő bemutatására.

Varga Csaba Olympus nagykövettel, a Tündérerdő Rendezvényközpont házigazdájával épp egy ilyen sétát tettünk beugró modellünk segítségével, hogy kihasználhassuk a különböző zegzugok és szabad terek váltakozásának árny- és fényjátékát, a természetes háttér nyújtotta változatosságot, a közeli és a távoli, valamint a mozgás közbeni képek készítésének szabadságát.

Ott van a könnycsepp a nagymamának a szemében ami éppen gördül lefelé, akkor nagyon nem mindegy, hogy azt a könnycseppet én el tudtam kapni, vagy egy böszme nagy objektív próbál valahogyan fókuszt találni, és lemaradtam a pillanatról.

Tarts velünk most te is Szabó-Gamos Attila, a Gamos Videography és The Life Explorers magazin mozgóképalkotó mesterének rövidfilmje segítségével!

További beszámolók

Gerecse fotóséta

Gerecse fotóséta

8 perc2020 végén az Olympus csapatával közösen kitaláltuk, hogy aki OM-D gépet vásárol, az is csatlakozhasson a sétához. Így 2020 januárjában megvolt az első séta Olympus fényképezőkkel és objektívekkel támogatva.

bővebben
A szó, amit keresek…

A szó, amit keresek…

6 percHangosak voltunk, hatalmasakat nevettünk, de számomra néha elcsendesedett a külvilág egy pillanatra, s csak annyit éreztem, hogy a szó amit keresek az a köszönöm!

bővebben
Osztály vigyázz!

Osztály vigyázz!

6 percA Szabad Waldorf Gimnázium nem csupán professzionális gépekkel, de a diákok értését és megértését segítő, emlékezetes előadással is gazdagodhatott a HiKOKI jóvoltából.

bővebben

Pin It on Pinterest