Kezdőlap Indulj innen
Portrék Értékfeltáró interjúk
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

Hotelmentor

4 perc

Csobota-Kis Árpád

l

hotelmentor

Csobota-Kis Árpádnak 15 éves korában Jenci bácsi azt mondta, hogy ebből a gyerekből szállodás lesz. Az öreg láthatóan tudta mit beszél, hiszen maga is szakmabeli volt, no és persze az eredmény is őt igazolja.

A jól nevelt, illedelmes fiúnak így innentől kezdve ki volt jelölve az útja. A szakirányú középiskolát kitűnő eredménnyel végzi, majd a főiskola előtt egy év gyakorlatra megy egy szállodába, és ezt a fajta tudás- és tapasztalatszerzést a főiskola során és a nyári szünetekben is folytatja.

Azon pedig, hogy még a seregben is szállodát vezetett, már szinte meg sem lepődünk. Így mire kilép a nagybetűs életbe, már legalább annyi gyakorlati tudásra tesz szert, mint amennyi elméletire.

Kitartásához, elhivatottságához szerencse is párosul. Oly korban élte meg ugyanis mindezt, amikor még jutott idő az elmélyült szakmai oktatásra, még gyakorló szakemberektől szívhatta magába a tudást, még bepillantást nyerhetett különleges helyek színfalai mögé, és olyan jelentőségteljes fejlesztések tanúja lehetett, melyekhez foghatók ma már nem léteznek.

De a múlt eleganciájának világát is megélhette, mely bár kikopni látszik, örök érvényű törvényei teszik ma is sikeressé azt, aki a vendéglátásban maradandót alkot. Hiszen ki ne vágyná a lelke mélyén azt a törődést és vendégszeretetet, melyben fenségesen érezheti magát?

Katonai szolgálatot követően ugyanis Árpád a császár nyomában járva tanult mesterfogásokat és klasszikus, magas szintű vendéglátási stílust ausztriai kastélyszállodákban.

Itthon osztrák mintára meg is alapítja a kastélyszállodák szövetségét, elindítja a barátságos szállodák versenyt, mozgatórugója a HSM-nek (Hospitality Sales and Marketing Szakmai Baráti Kör), és felsorolhatatlanul sokrétű tevékenységet folytat a vendéglátás és a rendezvényszervezés, a turizmus világában.

Szállodák piacra vezetése, szakmai menedzselése, generációváltás segítése, betanítás, válságkezelés. Megszámlálhatatlan mennyiségű rendezvény és a rendezvényszervezés oktatása.

Valahogy úgy hozta az élet, hogy tevékenysége mindvégig átszőtte a szakma szinte minden területét.

Mosogatással, takarítással, felszolgálással kezdte, de számtalanszor nemesítette és erősítette hitelességét és jellemét, hogy akár menedzserként is ellátja ezeket a feladatokat.

Hotelmentorként különösen jól jön mindez az alkalmazottak toborzásakor, betanításakor, munkájuk megszervezésekor, vagy most, amikor a világjárvány tépázta iparágból épp hiányzik a munkaerő és persze szükséges egy szemléletváltás is.

Végtelenül hiteles ember, szemléletmódját, lassan negyven esztendeje halmozott tudását és tapasztalatait egy könyvsorozatban adja át. Nem önmaga dicsőségére.

Általa tisztelt és nagyra becsült szakembereket szólaltat meg, akik pontosan ugyanezen elvek mentén építik az életüket és az általuk vezetett vendéglátó vállalkozást. Árpád az ő történeteiken keresztül is bemutatja azt a 300 pontból álló szempontrendszert, melyet gazdag élete során felhalmozott.

Roadshowra indult tehát, hogy beszélgetésre invitálja a vendéglátás különböző szereplőit itthon és külföldön egyaránt, hogy együtt fedezzék fel, van-e átjáró múlt és jövő között, e világjárvány által kettészelt világban.

Szálloda- és étteremtulajdonosok, borászok és vendéglátósok világába merül el olyan támogató partnerek segítségével, mint amilyen a Peter’s Textil.

Utazásuk állomásairól beszámolókat írunk a The Life Explorers magazinba, melyeket aztán megosztunk a közösségi média felületeken. Egy-egy csokor beszélgetésből pedig könyv készül, hogy egy kicsit kézzelfoghatóbbá tegyük a varázslatot.

Hogy emlékezhessünk egy letűnni látszó világra, vagy pedig megőrizhessük azt. Mi döntjük el, hogy mementó lesz-e, vagy pedig jövőkép.

Velünk tartasz?

Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, és tarts velünk a közösségi média felületeinken is!

[activecampaign form=1 css=1]

Ha te is ismersz olyan embert, akit méltónak találsz, hogy bemutassuk őt a magazinban, írj nekünk.

További portrék

reneszánsz ember

reneszánsz ember

Maga tervez és valósít meg mindent. Ételt, fűszerkeveréket, food truck-et, vállalkozást. Lokodi Ákos egy rendkívül kreatív és sokoldalú alkotó. Egy igazi reneszánsz ember.

bővebben
Két hét múlva örökké

Két hét múlva örökké

Bármit hozott is az élet, azt méltósággal, szeretettel és elfogadással kezelték. Hibáztatás helyett mindig a megoldást keresték. Nem azt nézték mit vett el az élet, és akkor is mindig adtak, amikor nekik sem volt miből. Végül amit más kidobott, abból ők jövőt építettek.

bővebben
Fentről súgták

Fentről súgták

Ezen a helyen és ezekben az emberekben genetikailag kódolt a vendégszeretet. És a történet tanúsága szerint, a Lugast az égiek is vendégháznak szánták.

bővebben

Pin It on Pinterest