Kezdőlap Indulj innen
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

Így lettem kiscserkész

4 perc

Papp Zoltán

l

értéktolmács

www.thelifeexplorers.com

Amikor teherautónyi hagymadarálót adsz el a ponyva alól az utcán gyanútlanul munkába igyekvőknek…, amikor piacot rendezel be mások munkahelyén, hogy filmbe illő showt varázsolj, s csupán az üres kartonokkal távozol…, amikor a homokot is el tudod adni a sivatagban… nos, akkor könnyen elszállhat veled a ló.

Hogy én miért éreztem mégis mindig inkább csak hálát azokért a pillanatokért, azt nem tudom. Világéletemben ösztönösen működött a másokkal való kapcsolatépítés és kommunikáció. Egyszerűen csak élveztem az áramlást. Úgy éreztem, adhatok.

Talán ezért hozta magával az a tragédia épp az ügyfélszolgálatot.

Volt egy hívásom a tízezerből: – Aha! Szóval ön sem akar segíteni nekem?

Mélyen bántott, hiszen ha nem is tudtam mi az a büszkeség, mindenképpen az volt a belső élményem, hogy tőlem csak elégedetten és jó érzésekkel távoznak az ügyfelek.

Nem nyugodtam, amíg meg nem találtam a szabályok felrúgása nélkül az ügyfél elégedettségéhez vezető utat.

Figyelj, legyél kíváncsi, és vedd észre, hogy mivel tudsz segíteni: kérdéssel, ötlettel, vagy azzal, hogy csendben maradsz.

Csóti Gábor

Investors In People

Akkoriban robbant be igazán a magyar piacra a vállalati képzések világa, és én ettől a perctől kezdve aktív résztvevője lehettem a különböző készségfejlesztési, motivációs és szakmai képzéseknek, majd magam is belső trénerként segíthettem a kollégák munkáját.

Olyan született zsenikkel dolgozhattam együtt, mint Csáky László, aki később szerencsére rá is jött, hogy ez az igazi hivatása, és mesterművé is faragta magában.

Hamarosan meghívást kaptam az akkor induló HR igazgatóság csapatába, ahol az addig még csak személyügyként funkcionáló – és így csupán végrehajtói szerepet betöltő – részlegből egy olyan HR igazgatóságot építettünk, mely a stratégiai döntéshozó testület részévé vált.

Így a toborzástól a kiléptető interjúig a HR minden területén gyakorlati jártasságot szerezhettem. Ennek a rálátásnak köszönhető, hogy az ISO vállalati bevezetésekor a HR referense, és más területek auditora lettem.

Az Investors in People bevezetését is én koordináltam, és az elsők között végeztem el a tanácsadóképzést is.

Amikor mátrix rendszerűvé alakítottuk a vállalat belső szervezeti struktúráját, akkor HR partnerként segítettem a különböző területek igényeit, elsősorban a képzésekre koncentrálva.

Ennek során az éves értékelés eredményeit feldolgozva, valamint az adott terület tréningigényeit felmérve a tréningcégek pályáztatásával, a pályázatok kiértékelésével, és a területvezető döntésének előkészítésével foglalkoztam.

A belső kommunikáció (különböző célcsoportok felé), a külső kommunikáció (tréningcégek és beszállítók), a különböző rendszerek és újdonságok felépítése és bevezetésének kommunikációja valahogy automatikusan vitt a marketing irányába.

De ez, már egy másik történet…

[activecampaign form=1 css=1]

Ha te is ismersz olyan embert, akit méltónak találsz, hogy bemutassuk őt a magazinban, írj nekünk.

[gs-fb-comments]

További portrék

Másfajta gazdagság – Hajnali beszélgetések Schmidt Ferenccel

Másfajta gazdagság – Hajnali beszélgetések Schmidt Ferenccel

Adakozás, összefogás, segítségnyújtás a HORECA szektorban. Schmidt Ferenc épp most segített végig egy folyamatot, ahol gyermekeiket egyedül nevelő édesanyák otthonának gyűjtöttek adományokat szállodáktól, beszállítóktól. Most azon dolgozunk, hogy mielőbb elindíthassunk egy podcast sorozatot a témában.

bővebben
A megállíthatatlan

A megállíthatatlan

Beszélgetés Hoffmann Henrikkel, a Hotel Ózon Residence superior tulajdonos családjának egyik tagjával, kinek lendülete hegyeket mozgat meg.

bővebben
Share This
%d bloggers like this: