Kész átverés show

Ekkor:

…avagy miért voltunk átverve Samuval az Eredeti Történetek II. részének forgatásakor?

Mivel ez egy valós történeteket felidéző filmsorozat, ezért természetesen ez az epizód is egy megtörtént eseményre épül.

Tavaly ősszel egy közel 1,4 tonnás családi autót kellett felhúznunk Samuval 20-30 centis nedves füvön, kicsivel több, mint 30%-os emelkedőn, utcai gumival. Ezt a történetet idéztük fel a MySuzuki kampányfilmjének ezen részében.

Abszolút nem aggódtam, hiszen – bár a filmben szereplő kisbusz jóval nehezebb (több mint kétszerese Samu súlyának!) és igencsak el volt ásva, de – ismerem Samut, tudtam, hogy nem lehet neki gond.

A legnagyobb lelki nyugalommal ültem hát Samu volánja mögé, és láttunk neki a feladatnak öreg barátommal. Szépen neki is indultunk, lassan feszítettük ki a vontatókötelet, és higgadt erővel kezdtük húzni a kisbuszt. Ám Samu hátsó kereke egyszer csak elkapart.

Semmi gond! Vegyünk fel új pozíciót, mozgassuk egy kicsit más irányba! Ám Samu fara táncolni kezdett, a homlokom pedig gyöngyözni. Bár nincs nagy rutinom, de ennyire nem lehetek béna!

Az fel sem merült, hogy Samu nem elég jó a feladathoz. No, de a nézők ezt nem tudhatják! Mekkora blamázs már szegény öreg barátomnak! Remélem, hogy a többség majd engem okol!

Újabb próbálkozás, közben Oszkár díjas alakítás a kamerának higgadtságból, de az eredmény ugyanaz…

Na, most mi lesz? Mit fognak gondolni a nézők? – Gyerünk Samu! Meg tudod csinálni! Még egy nekirugaszkodás…, minden tudásomat latba vetem, hiszen nem hagyhatom cserben Samut…,

…és a kisbusz egyszer csak megmozdul, s lassan kicammog velünk az aszfaltra.

– Nagyon látványos lett! Szép volt fiúk! – Hangzottak a stáb tagjainak elégedett kiáltásai…

Rajtam látszik a zaklatottság. Ahogy kiszállok, még mindig hitetlenség van a lelkemben. Ezért is a spontán elszólásom: Filmre kellett volna venni! Attila arcán cinkos mosoly. Nem értem…

De hol van itt az átverés?

Már nem is tudom, hogy ki árulja el: A filmesek megkérték Attilát, hogy mindvégig FÉKEZZEN, miközben húzzuk őket Samuval, hogy látványosabb legyen a jelenet!

Asszem a halál mind a kilenc lelki fázisa átfut rajtam hirtelen. Percekbe telik, míg a büszkeség veszi át a teret a gondolataimban: Samu így is megcsinálta! …és a filmesek vajon tudták ezt? Tudták, hogy meg fogja csinálni, hogy ilyen merész kéréssel fordultak Attilához?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..