Kezdőlap Indulj innen
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

TLE magazin

Számítanak a mérföldkövek. De nem feltétlenül azonosak a megtett úttal. Hiszen nem mindnyájan ugyanazon az útvonalon és ugyanabból az irányból érkezünk. Más és más szél sodort bennünket is, s mindenki mást hozott magával, de eljutottunk egy közös pontra. Félszavakból is értjük egymást, így innentől együtt megyünk tovább. Hiszen ugyanoda tartunk.

A The Life Explorers

A The Life Explorers

A bőrünkön érezzük, hogy milyen kérlelhetetlenül változik a világ. S, talán egy kissé el is tévedt. Sokunkat elnyűtt ez az esztendő, s az elmúlt évek is koptattak már az élet farmerén.

De van egy lelkes kis csapat, amely egész évben azon dolgozik, hogy mégis fényt, kalandot és értékeket hozzanak az emberek életébe. A tiédbe is! Mert látnunk kell: A világ az árnyaival együtt is szép!

Csodálatos útitársakat kaptunk e vállalkozáshoz. Egyeseket csak egy-egy emlékezetes állomásra, míg másokat talán egy egész életre.

A képet Lőrik László készítette.

Gondolkodtunk, hogy vajon ellene megyünk-e a fősodrású áramlatnak, amikor a tartalmatlan tartalmak világában megpróbálunk egy kicsit mélyebb, egy kicsit személyesebb és talán mondhatjuk, hogy értékesebb írásokkal, kép és mozgófilm anyagokkal szolgálni.

Ugyanakkor azt figyeltük meg, hogy egyre többen szeretnek tartalmas írásokat olvasni, és szívesen néznek meg akár egy picivel hosszabb videót is, ha értelmét látják. Egy kicsit mintha elegünk lenne az instant világból, és egyre többször lennénk képesek lelassulni, megérkezni, és élvezni a pillanat varázsát.

A képet Bánhalmi Norbert készítette.

A legfontosabb rovataink:

 

A Portrék,

mely értékadó beszélgetéseket mutat be művészekkel, üzletemberekkel, kiknek élete olyan képet formál, melyet megéri megörökíteni és megmutatni a világnak.

A fotónovella,

mely egy izgalmas kaland, melyben arra vállalkoznak alkotók, hogy átengedjék egymás műveit a maguk szűrőjén, és saját művészi eszközeikkel mutassák meg, hogy mit képez le bennük a másik alkotása.

Az Események,

mely fotós rendezvények, filmes forgatások, kép- és festménykiállítások világába kalauzol, rövid beszélgetésekkel az alkotókkal, kiállítás-szervezőkkel, vendégekkel.

A képet Lőrik László készítette.

Reméljük, hogy az értékek melyeket írásainkkal eléd tárunk, megerősítik benned, hogy a világunk és a benne lévő emberek egészen különlegesek. Nyisd meg a lelked és hagyd, hogy magukkal ragadjanak!

S, bár nem tudjuk hova robog a világ szekere velünk, ám addig is olyasmivel szeretnénk foglalkozni, aminek értelme és értéke talán továbbörökíthető, bármi legyen is a jövő. Úgy segít megélni a mában, hogy élni tudjunk majd a jövőben is. Fedezd fel az életet velünk!

A képet Lőrik László készítette.

Mi is igazából a The Life Explorers magazin?

Mi a The Life Explorers - video

Ebben a rövid kis videóban (3:18) válaszolta meg informatikusunk – a saját története által – úgy ezt a kérdést, ahogyan eddig még senki. Így talán még jobban megértheted, hogy mi is ez a magazin, és, hogy miért csináljuk.

Kik a csapat tagjai?

Bánhalmi Norbert

Papp Zoltán

Cikkeink írója, gondolataink szavakba öntője

Értéktolmács szövegíró. Sajtófotós. Képszerűen ír, filmszerűen láttat. Minden először a lelkében születik meg, sorozatgyártásra képtelen. A magazin névadója, főszerkesztője és tulajdonosa.

Share This
%d bloggers like this: