Kezdőlap Indulj innen
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

Még ha pólust is vált a Föld

4 perc

Szerző: Papp Zoltán

2021.09.27.

Azt sejtettük, hogy Csobota-Kis Árpádot nem véletlenül várják mindenhol szeretettel a HORECA szektorban, de mindezt egészen más élőben is megtapasztalni.

Csobota-Kis Árpád

No, és a vendéglátóink!

Egy-két értékteremtő beszélgetőpartnert már nekünk is volt szerencsénk ismerni korábbról, néhányat együtt ismerhettünk meg vele, de a legtöbbjükkel Árpád jóvoltából találkozhattunk és találkozhatunk először.

Indulásunkkor ugye feltettük a kérdést, hogy mindaz, amit Árpád is képvisel, az vajon csak mementója egy letűnni látszó kornak, vagy pedig jövőkép.

Hiszen annyi nyomás van ma a világunkban, mint még talán soha eddig, s egy darabig még teljesen önmagára is zárult ez a világ.

Bár mintha még most sem találnánk az igazi kijáratot…

A hosszú szünetben hol a csend kongott bennünk magányosan, hol pedig mi szerettük volna gondolataink fülsiketítő lármáját valahova máshova zárni, és soha többé nem emlékezni rá, hogy hova is tettük a kulcsot.

És persze ezek nélkül is változik a vendéglátás és változik a vendég, hogy utazásunk kissé szűkebb területére térjünk vissza.

Vajon maradhatnak klasszikus értékek a vendéglátásban és persze azon túl is, vagy már soha, semmi nem lesz a régi?

Két-három állomás után mindig van egy olyan érzésünk, hogy sikerült nyakon csípnünk a lényegi azonosságokat, hogy mitől is működnek ezek a vendéglátó vállalkozások a jelenben, aztán persze mindig jönnek egészen más ismérvek.

Így nemcsak maga az utazás, de az is nagyon izgalmas lesz, amikor majd a könyvben témakörökbe rendezzük a tapasztalatainkat.

Egy valamit azonban már most is kijelenthetünk: Eddig még minden esetben megtaláltuk az embert az üzlet mögött.

Egy jó focista ott van ahol a labda. Egy nagyszerű focista ott van ahol a labda lesz.

Azon általunk már megismert vállalkozások, melyeknek sikerült túlélniük az elmúlt lassan két esztendőt a vendéglátásban, azok vezetői amellett, hogy soha nem ragadnak meg egy ponton, mindvégig megmaradtak nagybetűs embernek.

Így talán elmondhatjuk, hogy mindez üzletileg is megéri. Még ha közben pólust is vált a Föld, vagy épp a feje tetejére áll.

Vadász Péter Peter's Textil

Köszönjük Vadász Péternek és a Peter’s Textilnek, hogy lehetővé teszik ezt az utazást!

HungaryCard

[gs-fb-comments]

További cikkek

Hege és a Csigakocsi

Hege és a Csigakocsi

Nagyon nem szeretném, ha a feledés homályába merülne Hegedűs Tamás és a Csigakocsi utazása, hiszen szerintem rendkívüli teljesítmény, és nagyon inspiráló utazás.

bővebben
D-day Chicagóban

D-day Chicagóban

Az évszázados falak és a tágas belső valahogy lelassítanak. Furcsa, hogy épp a legnagyobb népsűrűségű kerületben találunk zsúfolt életünkben egy pillanatnyi csendet. A D50 Kulturális Központ és Hotel vendégei voltunk.

bővebben
Share This
%d bloggers like this: