Kezdőlap Indulj innen
Portrék Értékfeltáró interjúk
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

Még ha pólust is vált a Föld

4 perc

Szerző: Papp Zoltán

2021.09.27.

Azt sejtettük, hogy Csobota-Kis Árpádot nem véletlenül várják mindenhol szeretettel a HORECA szektorban, de mindezt egészen más élőben is megtapasztalni.

Csobota-Kis Árpád

No, és a vendéglátóink!

Egy-két értékteremtő beszélgetőpartnert már nekünk is volt szerencsénk ismerni korábbról, néhányat együtt ismerhettünk meg vele, de a legtöbbjükkel Árpád jóvoltából találkozhattunk és találkozhatunk először.

Indulásunkkor ugye feltettük a kérdést, hogy mindaz, amit Árpád is képvisel, az vajon csak mementója egy letűnni látszó kornak, vagy pedig jövőkép.

Hiszen annyi nyomás van ma a világunkban, mint még talán soha eddig, s egy darabig még teljesen önmagára is zárult ez a világ.

Bár mintha még most sem találnánk az igazi kijáratot…

A hosszú szünetben hol a csend kongott bennünk magányosan, hol pedig mi szerettük volna gondolataink fülsiketítő lármáját valahova máshova zárni, és soha többé nem emlékezni rá, hogy hova is tettük a kulcsot.

És persze ezek nélkül is változik a vendéglátás és változik a vendég, hogy utazásunk kissé szűkebb területére térjünk vissza.

Vajon maradhatnak klasszikus értékek a vendéglátásban és persze azon túl is, vagy már soha, semmi nem lesz a régi?

Két-három állomás után mindig van egy olyan érzésünk, hogy sikerült nyakon csípnünk a lényegi azonosságokat, hogy mitől is működnek ezek a vendéglátó vállalkozások a jelenben, aztán persze mindig jönnek egészen más ismérvek.

Így nemcsak maga az utazás, de az is nagyon izgalmas lesz, amikor majd a könyvben témakörökbe rendezzük a tapasztalatainkat.

Egy valamit azonban már most is kijelenthetünk: Eddig még minden esetben megtaláltuk az embert az üzlet mögött.

Egy jó focista ott van ahol a labda. Egy nagyszerű focista ott van ahol a labda lesz.

Azon általunk már megismert vállalkozások, melyeknek sikerült túlélniük az elmúlt lassan két esztendőt a vendéglátásban, azok vezetői amellett, hogy soha nem ragadnak meg egy ponton, mindvégig megmaradtak nagybetűs embernek.

Így talán elmondhatjuk, hogy mindez üzletileg is megéri. Még ha közben pólust is vált a Föld, vagy épp a feje tetejére áll.

Vadász Péter Peter's Textil

Köszönjük Vadász Péternek és a Peter’s Textilnek, hogy lehetővé teszik ezt az utazást!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

További cikkek

D-day Chicagóban

D-day Chicagóban

Az évszázados falak és a tágas belső valahogy lelassítanak. Furcsa, hogy épp a legnagyobb népsűrűségű kerületben találunk zsúfolt életünkben egy pillanatnyi csendet. A D50 Kulturális Központ és Hotel vendégei voltunk.

bővebben
Amerikába illő történet

Amerikába illő történet

Valószínűleg mindenki fel tud sorolni néhány világmárkát, melyek úgynevezett garázsvállalkozásként indultak a korlátlan lehetőségek hazájában. No, de mit kezdjünk egy olyan textilipari vállalkozással, amely…

bővebben
2×2 ősz(es) halánték

2×2 ősz(es) halánték

És amikor Ferenc beszélni kezdett úgy szívből igazán, akkor mindnyájan éreztük, hogy ez már jazz. Itt valami őszinte, felszabadult örömzenélés részesei lehetünk, és ezt meg kell osztanunk az olvasóinkkal is!

bővebben

Pin It on Pinterest