Kezdőlap Indulj innen
Portrék Értékfeltáró interjúk
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

Nyakig a sűrűjében

3 perc

Papp Zoltán

l

értéktolmács

www.thelifeexplorers.com

Jaj! A kóla sztorit majdnem kifelejtettem! Ez még nem az a bizonyos multis történet, ami egy tragédiával kezdődött, de a végén arra is rátérek, ígérem!

Az iskolát tehát szó szerint az utcán kezdtem, majd a Coca-Cola területi képviselőjeként az utcán is folytattam. Emlékeim szerint talán épp a nyolcadik és kilencedik kerületek dzsungelében.

Mindig irigykedtünk a pepsisekre, mert az akkoriban köztünk terjedő legenda szerint, nekik csak feleannyi boltot kellett végigjárniuk egy nap.

És akkoriban bizony, még autó sem járt a munkához. Saját kis rozoga járgányomat (emlékeim szerint egy román Oltcit típusú csoda) letámasztottam egy sarkon, és onnan kézben vittem boltról boltra a göngyöleget, reklámanyagot, adminisztrációs eszközöket az augusztusi rekkenő hőségben.

A némedii gyár pedig még nem volt készen, ezért a nap végeztével a kőbányai központban kellet leadminisztrálni a napot. Legalább három helyre, amihez a zsivajunkat folytonosan megtörni igyekvő, a közös légtérben találomra elhelyezett telefonok kánonja adta az aláfestő hangot.

Talán nyolc körül lehetett az egyik este, amikor egyszer csak közölték, hogy Alsónémediben nincs elég ember, ezért ha szeretnénk, hogy a felvett rendeléseink másnap kiszállításra is kerüljenek, akkor irány a gyár! Hajnalig pakoltuk az árut, szerintem onnan is indultunk a másnapi körnek…

Ma már ilyesmiről inkább csak tanulhat az ember. Pedig talán pótolhatatlan megtapasztalások ezek…

No, de jöjjön a beígért sztori!

Az arany ifjak évei következtek. Egy napon azonban kölcsönadtam az utolsó filléremet is egy általános iskolai osztálytársamnak, aki másnap szörnyethalt egy autóbalesetben.

Sokszoros volt a tragédia.

Elveszettem egy barátot, és egy különös lecke elé állított az élet: Hogy magyarázom meg a sokkból még fel sem ocsúdott feleségének, hogy minden vagyonom is vele távozott…

Elő a szombati hirdetési újságot!

Akkoriban még nem tudtam mi az a multi – hiszen a Colát nem így éltem meg, talán mert már a rendszerváltás előtt is velünk volt –, de azt tudtam, hogy sokkal többet kell állítanom magamról, mint ami a szomorú valóság. Például, hogy be tudom kapcsolni a számítógépet.

Felvettek.

Nagyon gyorsan tanultam. Első fizetésem az addig keresett havi bevételeim mindössze töredéke volt, de a biztonság e csalfa érzésével mégis nagyon boldog voltam.

Így indult a multis karrier.

Tovább is van. Mondjam még?

[activecampaign form=1 css=1]

Ha te is ismersz olyan embert, akit méltónak találsz, hogy bemutassuk őt a magazinban, írj nekünk.

[gs-fb-comments]

További portrék

A megállíthatatlan

A megállíthatatlan

Beszélgetés Hoffmann Henrikkel, a Hotel Ózon Residence superior tulajdonos családjának egyik tagjával, kinek lendülete hegyeket mozgat meg.

bővebben
Időutazás

Időutazás

a Bachusban keveredik számomra a nyolcvanas évek bujtori Balatonja, az Andrássy úti villák miliője a XVIII-XIX. század fordulójáról, a budai kisvendéglők kockás abroszos kerthelyiségei a rendszerváltás előttről, s a ma már csak emlékeinkben élő nagymamák fáradhatatlan vendéglátó szeretete.

bővebben
Share This
%d bloggers like this: