Kezdőlap Indulj innen
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

podcast

A beszélgetés, a történetmesélés ősi lételemünk. Önmagunk is felszínessé válunk, ha felszínessé válik. Talán észre sem vesszük. De hiányérzetünk van, ha sokáig nélkülöznünk kell. S, erre néha csak akkor jövünk rá, amikor újra részünk lehet egy tartalmas beszélgetésben. Igen, ez társadalmi és generációs probléma is…

A The Life Explorers

A legtöbb hangfelvétel eredetileg csupán azt a célt szolgálta, hogy hűen adhassuk vissza írásainkban a beszélgetések során elhangzottakat.

Aztán Hoffmann Henrik leült elénk, és egy lendülettel elmondta a családi vállalkozás több évtizedes történetét. Tudtuk, hogy ez egy kész podcast, még ha egy felvonulási konténerben készült is a szállodai építkezésen, nem pedig egy stúdióban.

Aztán… elment Kati néni, akivel valószínűleg mi készíthettük az utolsó hangfelvételt életében. Kértük a család hozzájárulását, hogy mások is a saját hangján emlékezhessenek a vendéglátás örök mesterasszonyára.

A műfaj tehát podcast, ám születésénél fogva valami több annál. Fogadd szeretettel!

Legújabb podcastjeink

Utazás mint életforma

Utazás mint életforma

Ha már #turizmus és #utazás, akkor nem megkerülhető téma a #digitálisnomádok. Már csak azért sem, mert ahogy ebből a beszélgetésből is kiderül, a #jövőturizmusa rájuk is épül. Egyik legismertebb magyar utazópáros Ollari Emese és Nagy Zoltán alias Zolixplorer. Velük indítunk most útjára egy újabb podcast sorozatot minderről.

bővebben
A kavicsok, melyek kősziklára építkeztek

A kavicsok, melyek kősziklára építkeztek

A marketing, a média, a kommunikáció és persze a turizmus. Nem is tudom, hogy van-e még olyan területe a professzionális szakmai podcast készítésnek, amit Nagy-Szász István és Kovács Balázs ne fedne le a tanulmányaival, gyakorlati tudásával és tapasztalataival.

bővebben
Ember az üzlet mögött #3

Ember az üzlet mögött #3

Nem gondoltuk, nem is sejthettük, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó hanganyag Polgárné Kaulics Kati nénivel. Amikor ezt megtudtuk, azt éreztük lelkünkben, hogy ne a mi szavaink állítsanak neki emléket, hanem saját gondolatai a saját hangján.

bővebben
Share This
%d bloggers like this: