Sokat akart a szarka

Délelőtt konstatáltam, hogy ma bizony nem lesz ültetés. Az itthonról történő oktatás és egyéb karanténos csodák mellett esély sincs rá.

Azt hiszem az még most sem esett le, hogy bizony kétezer csemetét kell elültetni az eredeti 150 helyett.

No, nem mintha annak a bizonyos százötvennek lett volna idő előkészülni az ültetésére…

Vízért azért elgurultunk Samuval, az öreg terepjáróval, s miközben teltek a hordók, volt némi időm felütni a netet.

S, mi fogad? Hogy ma van a Föld napja, ráadásul az 50. évforduló!

Hát mondom, akkor ennek a fele sem tréfa, mindegy, hogy mennyit, de mindenképpen ültetni kell! Olyan nincs, hogy az ember nem ültet a Föld napján! (Főleg, hogy szinte az összes többi napon is ezt csináltuk az elmúlt hetekben.)

Már erősen a délutánban jártunk, amikor végre neki tudtunk állni. Valami csoda folytán addigra a kislányom is végzett a mai penzummal, így be tudtam fogni egy kis segítségnek.

Imádkoztunk néhányat a lyukfúrók istenéhez, képzeletben a markunkba köptünk egy embereset (na, jó csak én, a kislányom igazi úri hölgy) majd nekiláttunk a munkának.

Egy órányi furkálás után beláttam, hogy bár a vakondokokra talán sikerült szégyent hozni, de még éjszakai fejlámpázással sem fogunk ma végezni. És ekkor, még csak a fúrásánál tartottunk…

Kislányom töltötte a trágyát, én fúrtam, aztán mindketten ültettünk. A fiam közben kaszált és ásta a Walipinit.

Az utolsó napsugarakkal hagytuk abba, hisz még számos egyéb feladat is várt ránk. Visszasétáltunk a sor elejére és számolni kezdtünk.

Hajszálpontosan 360 facsemetét ültettünk ma el. Ez több mint a duplája az eredetileg tervezettnek, még ha messze el is marad a tényleges mennyiségtől. Hiába, no! Munka közben jön meg az étvágy, vagy mi…

Adtunk egymásnak egy pacsit, hiszen mi tudjuk, hogy mennyi munkánk fekszik mindebben.

Asszem minimum egy hétig úgy fogok járni a lyukfúró miatt, mint ahogy az öreg nagyapó rángatja a járókeretet.

De holnap folytatjuk! 😉

Szeretünk Föld!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .