Kezdőlap Indulj innen
Portrék Értékfeltáró interjúk
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

Top Gun

4 perc

Szerző: Papp Zoltán

2020 dec. 31.

Talán azért tudtak nálunk semmihez sem fogható képességű értékesítési vezetőkké válni az igazán rátermettek az elmúlt évtizedekben, mert a magyar piac olyan volt a világmárkák számára ideérkezésükkor, mint az amerikai légierőnek a találkozás az észak-vietnámi vadászpilóták manőverező harcmodorával.

Saját kudarcaikat látva az amerikaiak 1969. március 3-án létre is hoztak egy elit pilótaiskolát, ahol alaposan kiválogatott kiképzőpilótákkal és műszaki felszerelésekkel megkezdték a haditengerészet legjobb képességű vadászpilótáinak kiválasztását és intenzív légiharc-kiképzését.

1972-re a TOP GUN már be is teljesítette az egykoron vele kapcsolatos elgondolásokat, elvégzése magas fokú légiharc-tudást adott és ad a pilótáknak a mai napig is.

Nem véletlenül ez a hasonlat jutott eszünkbe Simon László és Berkesi Csaba, az Olympus magyarországi értékesítési vezetőinek története kapcsán.

Nekik is úgy kellett folyamatosan manőverezniük az elmúlt másfél évtizedben, hogy közben semmi, de valóban semmi nem volt körülöttük állandó egyetlen pillanatra sem, és semmi nem is szolgálta a küldetésük sikerét.

Sem a politikai, sem a gazdasági változások, sem a belső szervezeti átalakulások, de még az okostelefonok megjelenése sem.

Kezdetben ki kellett építsék az értékesítési bázisokat, soha nem állhattak le a felderítéssel, fel kellett térképezzenek minden lehetséges értékesítési csatornát, és rövid időn belül szükségük lett minden rejtett képességükre is, hiszen mindössze kétszemélyes alakulatként kellett kivívniuk a sikereket.

Rendfokozatuk alig változott, de beosztásuk a legnagyobb felelősséggel járt.

Nagyköveteket toboroztak, akikkel közösen mégis közismertté és közkedveltté tették az Olympust a hazai piacon is.

Lojális közösséget építettek a márka köré, névadó szponzoraivá váltak a Medvesi Fotós Maratonnak és mostantól a Fotósviadalnak is.

Óriási sikereket értek el idén is, pedig ez az év nem kis turbulenciát okozott a légtérben.

Nemcsak az egész világot sújtó járvány miatt, de azért is, mert 2021-ben már más hozza a döntéseket az Olympus legfelsőbb szintjén, s László is máshol, más kötelékben teljesít ezentúl szolgálatot. A parancs, az parancs.

Veteránoknak kijáró tiszteletadással búcsúztatták kollégái és a nagykövetek. László örökös tagja marad az Olympus Top Gun egységének.

Csaba ugyan az Olympus egyedüli hazai pilótájaként folytatja a diadalmenetelt, de mégsem maradt magára, hiszen a viszonteladók és a nagykövetek támogató kötelékében folytatja a repülést.

A csapat optimistán tekint a jövőbe, hiszen az Olympus új tulajdonosai átvették a gyártósorokat, a fejlesztőmérnököket, egyszóval mindent, és az anyavállalat is megtartott 5% tulajdonrészt a vállalkozásban, ami további garancia a sikerre.

Mindannyian végtelenül hálásak a felhasználók közösségének, és arra biztatnak mindenkit, hogy repüljenek velük 2021-ben is!

Különleges “harcmodor” kellett a sikerhez, melyet csak különleges “kiképzés” során sajátíthat el az ember. Nekik sikerült a lehetetlen: mindvégig embernek maradni. Megharcoltak azért, hogy mi most előhozhassuk magunkból a művészt. Egy olyan márkát tettek számunkra elérhetővé, mely inspirál az alkotásra, mely társ az alkotásban.

S, hogy miről is szól majd ez az év az Olympus életében? Üzleti titkokat persze nem locsoghatunk ki, de egy valamit azért hadd áruljunk el sejtelmesen!

Fókuszban lesz az alkotó ember.

Aki ha kell, hegyet mászik, ha kell akkor a sárban fekszik, vagy barlangok mélyébe ereszkedik. Ha kell ázik, fázik, mindent megtesz annak érdekében, hogy a világot egyedi módon mutassa meg. Hogy egyedi világokat mutasson meg.

További cikkek

Párhuzamok vonzásában

Párhuzamok vonzásában

8 percEgy izgalmas, és rengeteg szálat összekötő múltkutatásban kezdtünk bele, mely emberöltőkkel ezelőttre nyúlik vissza, és napjainkban folytatódik.

bővebben
2020 margójára

2020 margójára

7 perc Visszatekintve erre a korábbiakhoz nem fogható, hullámvölgyekben bővelkedő évre, megnyugvással tölt el, hogy amit odaadással és szeretettel teszünk, az sosem vész kárba.

bővebben

Pin It on Pinterest