Úgy gomolygunk, mint a füst

Ekkor:

Ma már szinte folyamatosan teszünk szemrehányást az emberiségnek, hogy mennyire ostobák vagyunk, és nem gondolkodunk. Ráadásul egyre több az olyan kérdés, amely úgy gyújtja lángra parázsló érzelmeinket, mint a benzin.

Márpedig az érzelmi túlfűtöttség garantált. Nagyon érzékeny a világ, bármire robban, nagyon könnyen pellengérre állíthatnak, ha tükröt akarsz tartani, vagy egyszerűen csak logikus gondolkodásra ösztönözni. Úgy kicsiben, mint nagyban…

A legtöbb irányzat ráadásul szinte vallás. Olyan kemény ideológiai hozzáállással találkozhatunk, melyekkel szemben az észérvek és a tények mit sem érnek.

Manapság eleve nagyon nehéz tisztán látni bármit is, még ha törekszünk is a tájékozottságra. Soha nem látott mértékben jutunk információhoz, akarva és akaratlanul is, és egyre hevesebb a reakciónk mindenre.

Hatalmas füstfelhőként gomolygunk, melyet ide-oda lökdösnek az információk okozta orkánszerű széllökések. S, mire érzelmeink leülepednek, addigra már elég minden, s már csak a hamu marad. Így az alábbiakkal kapcsolatban is ez várható:

Az emberiség tetteinek környezetpusztító hatásai régóta ismertek. Az információ azonban soha nem látott mértékben vált hozzáférhetővé, így ma érdemben is tudatosulnak bennünk ezek a tények.

A környezetvédelem ma a legaktuálisabb, és valóban érzelmileg is mélyen érintő téma. Az Amazonas vidékén folyó események – bár régóta zajlanak, még ha nem is ilyen mértékben, mint napjainkban – mostanra váltották ki a tömeges felháborodást, és ezt most minden környezetvédő (és persze politikai célú erő is) meglovagolja.

Számos véleményvezér, hírportál, egyszóval nagy követőbázissal rendelkező médium osztja tanácsait, hogy mit is kellene tennünk lokálisan, hogy megfékezzük a végső, globális pusztulást.

Az egyébként nagyon is hasznos tanácsok első helyén szerepel a teljesen húsmentes és állati eredetű tápláléktól mentes vegán étrend.

A minap éjszakába menően egyeztettem az egyik leghitelesebb szakértővel, Bartha Ákossal, a Táplálkozás-Beállítás kutatójával, és azóta is folyamatosan egyeztetünk, ahogy én is haladok a forrásanyagok feldolgozásában.

Ezt most robban. Nagyon nagy hullámot vet a húsmentességre agitálás, és egyre több információ lát most napvilágot ezzel kapcsolatban.

Azért kértem fel Ákost a beszélgetésre, mert egy kedves kollégám kritikus egészségi állapotba került a B12 vitamin hiánya miatt – melyet állati eredetű táplálékból fedez az emberi szervezet – és azóta is injekciókkal kezelik, hogy egészségesen tudjon élni.

Megkondult bennem a vészharang.

Merthogy nem vagyunk egyformák a genetikánkat és az emésztésünket illetően. Ezért úgy gondolom, hogy veszélyes fűnyíróelv alapján mindenkit ugyanarra a táplálkozási szokásra késztetni.

De mi az igazság?

Hogy látja ezt egy kutató, akinek 15 éves tapasztalata van a kérdésben. és erre tette fel az életét?

Erről fog szólni ez a bejegyzés sorozat, melynek első részét hamarosan olvashatjátok itt, a blogon!

Kövessétek figyelemmel Facebook oldalunkat, ahol mindig megosztjuk az újabb részeket a cikksorozatból!

Fontosnak tartom leszögezni, hogy kizárólag a tisztánlátás a cél. Megköszönöm, ha érdemben vitatjuk meg, és nem érzelmi alapon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..