Kezdőlap Indulj innen
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

Vándorvágy

Talán azért olyan népszerűek az utazási rovatok, mert sokunkkal leginkább csak az élet kanyarog vadcsapásokon, abban pedig nincs semmi egzotikus. Mondjuk létünk nagy hágói és lejtmenetei is akkor érik meg az erőfeszítéseket, ha nagyutazásként tudunk tekinteni rájuk. Legalább utólag. Még ha nem is feltétlenül kalandvágyból jártuk, vagy járjuk be őket.

VÁNDORVÁGY:

Ugyanakkor soha ennyi embernek nem volt lehetősége utazni, mint korunkban. És soha nem is utaztak ilyen sokan. De, vajon az utazás mennyire természetes része a létünknek, és mennyire csak egy termék a modernkori társadalomban, melyet aki tud, lelkesen fogyaszt? Mit élünk meg belőle? És milyenek az igazi kalandok?

Te például emlékszel még gyermekkorod családi nyaralásaira? Téged is csak vittek a szüleid és csak megtörtént veled az egész, vagy már akkor is csibész mód elkóboroltál a felnőttek napozóágyának unalmas világától, és egyéni felfedezőutakra indultál?

Nekem is megadatott, hogy számos pontján járhattam már a világnak, de az utazás…, az igazi utazás az valami nagyon más szerintem!

Ennek igyekszünk utánajárni világjárók segítségével a The Life Explorers utazás rovatában, a Vándorvágyban az elkövetkezendőkben.

Papp Zoltán

Történetek világutazókról és világutazóktól

Hege és a Csigakocsi

Hege és a Csigakocsi

Nagyon nem szeretném, ha a feledés homályába merülne Hegedűs Tamás és a Csigakocsi utazása, hiszen szerintem rendkívüli teljesítmény, és nagyon inspiráló utazás.

bővebben
Kezdjetek el élni

Kezdjetek el élni

Samuval, az öreg Suzuki Samurai terepjáróval harminc év köt össze (mondjuk nem konkrétan ugyanazzal az autóval, csak a típussal, mert néha hülye voltam és...

bővebben
Délvidéki túra

Délvidéki túra

A következő nagyutazás egy délvidéki túra volt az öreg Suzuki Samurai, 5 motoros és egy furgon társaságában. Amolyan vadkempingezős kaland volt, de még mindig nem tudatos.

bővebben
Share This
%d bloggers like this: