Kezdőlap Indulj innen
Portrék Értékfeltáró interjúk
Események Beharangozók és beszámolók
Fotónovella Egyperces történetek
Életképek Bulvármentes csemegék
MagazinMi ez és miért csináljuk?

Szabadságvágyból elkövetve

2 perc

Szerző: Papp Zoltán

2020 dec. 1.

Nemrég Zolixplorer világutazó fotográfus, Olympus nagykövet (kinek egyik fotónovellánk ihletet adó képét is köszönhetjük) és párja, Emese feltettek egy beharangozó videót a YouTube csatornájukra.

Bejelentés: Online pénzkeresés és digitális nomád tippek videósorozat / 0.rész

Azt ígérik benne, hogy egy hétrészes sorozatban bemutatják azt a digitális nomád életmódot, amit nekik is sikerült felépíteniük.

Zoliék negyedik éve vannak úton. A világ számos pontján laktak már hosszabb-rövidebb ideig úgy, hogy helyben sosem vállaltak munkát. Kizárólag online bevételekből élnek, és ezekből finanszírozzák az utazásaikat is.

Szabadulj meg a 9-5-ig robottól, és élj ott, ahová a szíved húz!

Timothy Ferriss

A digitális nomád életforma első igazi hazai fellángolását Timothy Ferriss, egykori kedves barátunk, Doubravszky György kiadójának gondozásában 2007-ben, az amerikai kiadással egy időben megjelent könyvéhez, a 4 órás munkahéthez szokás kötni.

A könyv gyorsan a nagyobb szabadságra vágyók egyik bibliája lett.

Aztán mintha kissé csendesebb időszak következett volna. Kevesebbet hallhattunk, olvashattunk a témában, legalábbis itthon.

Igaz, volt egy elhúzódó gazdasági világválság és egy hatalmas kivándorlási hullám is. Másként akartunk szabadok lenni…

De az is lehet, hogy csupán a más országokban letelepedni vágyók élettörténete volt hangosabb a nomádokénál.

Valahogy Zoliék formaváltása is ezt igazolja. Angliában éltek már egy ideje, amikor 2017-ben mégis úgy döntöttek, hogy nomádok lesznek. Digitális nomádok.

Azóta felkerült a videosorozatuk első két valódi epizódja is, mi pedig úgy döntöttünk, hogy a HiKOKI jóvoltából igyekszünk néhány érdekességgel kísérni ezt a sorozatot.

 
Hogyan lettünk digitális nomádok? Mivel keresünk pénzt online? / napi vlog #01

 
8 tipp online munka kereséshez és a sikeres kezdéshez / napi vlog #02

S, hogy miért épp a HiKOKI? Hamarosan erre is fény derül!

Ha érdekel benneteket a téma, akkor kövessétek Zoliékat a YouTube csatornájukon, a The Life Explorers magazint pedig a Facebook-on!

További cikkek

Párhuzamok vonzásában

Párhuzamok vonzásában

8 percEgy izgalmas, és rengeteg szálat összekötő múltkutatásban kezdtünk bele, mely emberöltőkkel ezelőttre nyúlik vissza, és napjainkban folytatódik.

bővebben
Top Gun

Top Gun

4 percMindannyian végtelenül hálásak a felhasználók közösségének, és arra biztatnak mindenkit, hogy repüljenek velük 2021-ben is!

bővebben
2020 margójára

2020 margójára

7 perc Visszatekintve erre a korábbiakhoz nem fogható, hullámvölgyekben bővelkedő évre, megnyugvással tölt el, hogy amit odaadással és szeretettel teszünk, az sosem vész kárba.

bővebben

Pin It on Pinterest